Az Ön tökéletes, tömör és teljes körű útmutatója

Hipno-Blog

Hipno-Blog

ELFOGADOD MAGAD OLYANNAK AMILYEN VAGY?

Az életben semmi sem véletlen, mindennek oka van

2017. február 12. - Skrobár Gordon

Többször tapasztaltam a hipnózis terápiák alatt, hogy a legtöbben akik megjelennek és a problémáikat feltárják, mindig az adott helyzetért másokat hibáztatnak. Anyuka, apuka, gyermek, férj, feleség és még sorolhatnám az hibás embereket. Persze azt a tényt, hogy mindenki a saját életéjért felelős nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem hajlandóak elfogadni, hiszen azt hiszik, hogy az életük másoktól függ. El kell hogy keserítsem az olvasót, -a mi saját életünk csak is tőlünk függ, és az irányítás csak is a mi kezünkben van, ezt vagy kihasználjuk, vagy mások irányítása alá kerülünk.

tumblr_static_302378_10150999702258460_305699206_n.jpg

A körülöttünk lévő világot alapvető univerzális törvények irányítják. Mind egy, hogy  elhiszed, vagy nem, elfogadod , vagy nem, attól ez még ott van, és ott is marad. Kételkedhetsz, de teljesen fölösleges, mert mindig működnek. A legjobb példát erre Brian Tracy, talán a világ egyik legjobb motivációs trénere mondta: "akár hiszel a gravitációban, akár nem, ha leugrasz egy magas épület tetejéről, lezuhansz a földre. Az persze lehetséges, hogy pillanatnyi helyzetünkben a történetek értelmetlennek tűnnek, de ha a nagyobb képet nézzük, végül minden a helyére kerül."

Változtathatsz életed minden pontján, hiszen a Te életednek, Te vagy a legnagyobb mestere. Az okozatokat képesek vagyunk befolyásolni azáltal, amit gondolunk és teszünk. Szabó Péter, Magyarország legnagyobb motivációs trénere így példázza: "Ami jelenleg zajlik az életedben, az a múltbéli gondolataid eredménye, ami pedig a jövődben fog történni, azt a mostani gondolataiddal teremted meg."

Gondolataink erős érzelmeket képesek kiváltani belőlünk,  melyek hatására vagy teszünk, vagy nem teszünk dolgokat, és ebből születnek meg az életünkben tapasztalható eredmények. (Jók is, rosszak is) Az életedben nem a körülményeket kell megváltoztatni, hanem az okokat. Hogy miért?  Az okok vezettek oda, ahol most tartasz. Te talán tudod, hogy mi a problémád? Mondhatod magadnak, hogy túlsúlyos vagy, le akarsz fogyni.. vagy nincs pénzed, le vagy égve, esetleg nem szereted a munkád, a párodat, az életkörülményeidet. Az a helyzet, hogy ezek már a következmények , és nem kiváltó okok! Ne is próbálj meg időt pazarolni arra, hogy a körülményeket megváltoztasd, mert fölösleges köröket fogsz futni. Hiszen , ha egyet megoldasz, azonnal jön több, mert az okokat még mindig nem tártad fel.

bfee1f19a4af096a18c69c67df69eae8.jpg

 

Mi lehet a valódi ok?

A valódi ok az, hogy érdemtelennek tartjuk magunkat. Igen! Mégpedig azért alakulhatott ki bennünk, mert nem szeretjük magunkat igazán, nem fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, - és mindez gyermekkorunkban gyökerezik. Amikor felnövünk,hajlamosak vagyunk újrateremteni gyermekkorunk érzelmi környezetét. Ez nem jó vagy rossz, helyes vagy helytelen, csupán arról van szó, hogy az ok-okozati összefüggés ebben az esetben is működik. Hajlamosak vagyunk rá, hogy úgy kezeljük magunkat, mint ahogy annak idején a szüleink kezeltek bennünket. Ugyan úgy szidjuk és büntetjük magunkat. Természetesen ez fordítva is igaz. Pontosan úgy szerethetjük és dédelgethetjük magunkat, ahogy azt ők tették velünk annak idején.

Sokszor mondják - a történelem ismétli önmagát- ebben az esetben nézzük meg, hogy párkapcsolatunk, valamint életvitelünk szinte pontos mása a szüleinkhez fűződő kapcsolatainkhoz vagy a szüleink egymáshoz való viszonyához.

Legtöbbször a szülők is hozott mintával dolgoznak az életben. Amit Ők kaptak gyermekkorukban, és amit mintáztak, azt biztosan viszik magukkal felnőttkorban, és adják tovább. Ez mind generációs viselkedés. Tehát a szüleidet ne hibáztasd azért, ha olyan bánásban részesültél ami neked nem volt megfelelő. Senki sem taníthatja meg másnak azt, amit maga sem tud! 

Mi a sikertelenséged oka?

A legjellemzőbb oka a sikertelenségednek, hogy fogalmad sincs arról, milyen csodálatos képességek birtokában vagy, és ezt mennyire ki lehet használni az élet össze területén. Fogalmad nincs arról, hogy hogyan is tudnád ezt előhozni magadból. A lehetetlen szó az amit szinte az összes ember elfogad habozás nélkül, gondolom te is köztük vagy. Ez azért van, mert neveltetésünk során eszméletlen mennyiségű korlátozó gondolatot kaptunk szüleinktől, testvéreinktől, barátainktól, ami felnőttként az átlagon felüli teljesítménynek még csak az elképzelését sem teszik lehetővé számunkra.

A Te életed, a Te döntéseiden alapszik. Csak is neked van lehetőséged megváltoztatni a körületted lévő történéseket. Nem másoktól függsz, csak is saját magadtól. A legnagyobb korlátok a fejedben vannak.

 

Skrobár Gordon

HypnoHealing - Egészség és Közérzetjavító Központ

www.hipnohealing.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hipnozisterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr912251356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása