Az Ön tökéletes, tömör és teljes körű útmutatója

Hipno-Blog

Hipno-Blog

Tudományos felfedezések a hipnózis terén

2017. október 22. - Skrobár Gordon

Az elmúlt néhány évtizedben a hipnózis mint értékes terápiás eszköz nem csupán a közvélemény, hanem az orvosi hivatás által is egyre elismertebbé vált. Következésképpen számos kutatási alap létesült, lehetővé téve a hipnózissal kapcsolatos klinikai vizsgálatokat. 


A legtöbb kutatást még ma is az USA-ban végzik, de laboratóriumi körülmények között végeztek vizsgálatokat Kanadában, Ausztráliában, Németországban és már európai országokban is.

80ax7151-c-2008-michael-carroll_wide-a47dbfed7d3c4042a5e48321bf011d64841f9396-s900-c85.jpg

 

A kutatás a különböző fizikai funkciók hipnózis előtti, alatti és utáni méréseire összpontosul. Észrevették, hogy mialatt az alany hipnotikus állapotban van, a légzés és a szívverés lelassul, a tüdő hörgői kitágulnak, a vérnyomás leesik és csökken a gyomorsav-termelődés, ráadásul semmi féle stresszhormon nem kerül a véráramba.

A Constance Egyetem tudósai még az enyhe transzban lévő alanyoknál is azt tapasztalták, hogy a fehérvérsejtek sokkal erősebben tapadnak a véredény falához, erősítve ezzel a test immunrendszerét. Úgy tűnik, a test hipnotikus állapotban többet termel ezekből az immunitásfokozó limfocitákból, amely arra is magyarázatul szolgálna; miért hatékony a hipnózis a rákos sejtek gyógyításában.

Ezek a tudományos felfedezések világossá teszik, hogy a hipnózis (legyen akár önhipnózis, vagy terapeuta által előidézett) miért ideális eszköz bizonyos fizikai problémák, úgymint asztma, feszültségből eredő fejfájás, gyomorpanaszok, magas vérnyomás és más, stresszhez kapcsolódó problémák enyhítésére.

text_image_1065650049_img_620_high.png

 

Az elmúlt években végzett kutatásoknak köszönhetően az is kiderült, hogy a hipnózis egyáltalán nem azonos az alvással. A Kaliforniai Stanford Egyetem tudósai a hipnotizált alanyok agyhullámait vizsgálták elektroencefalográffal (EEG) , egy olyan berendezéssel, amely rögzíti az agy elektromos tevékenységét. Az agy idegsejtjei ritmikus elektromos impulzusokat gerjesztenek, és ezeket az EEG grafikusan ábrázolja. Hipnózisban az agy alfa hullámokat bocsát ki magából, amelyek egy mentálisan éber, de fizikailag ellazult állapotra utalnak. Ezek erősen eltérnek azoktól a hullámoktól, amelyeket az alany agya a valódi alvás állapotában bocsát ki; ebben az esetben a hullámok rendkívül lelassulnak, bizonyítva, hogy az alvás merőben eltér a hipnotikus transztól - ez egy megnyugtató felfedezés mindazok számára, akik amiatt aggódnak, hogy a hipnózis során "öntudatlan" állapotba kerülnek.

 

Skrobár Gordon / Hipnotizőr

Skrobár Gordon Hipnotizőr facebook oldal 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hipnozisterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr9313052212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása