Az Ön tökéletes, tömör és teljes körű útmutatója

Hipno-Blog

Hipno-Blog

REJTETT HIPNÓZIS - AVAGY BEFOLYÁSOLHATÓ VAGYOK?

2017. február 14. - Skrobár Gordon

Vajon mindnyájunkat hipnotizáltak már? Igen, valószínűnek tartom, hogy téged is, ha csak nem tartozol azon kevesek körébe, akik még soha sem néztek tévét. A legtöbben annak hatására, hogy mereven nézik a tévéképernyőt, általános, hétköznapi transzba esik. (Ez egy természetes állapot, napjában többször előfordul.) Naponta több millió tévénéző "veti alá magát" indirekt hipnózisnak anélkül, hogy tudatában lenne. 

turn-your-brain-off3.jpg

A tv reklámok észrevétlenül, de eszméletlen nagy hatást gyakorolnak a viselkedésünkre és az egészségünkre. Gondold végig, aszerint táplálkozunk, öltözködünk és szeretkezünk, amit a tévében látunk és hallunk. Most azt mondod magadnak, hogy Te biztos, hogy nem, márpedig kivétel nélkül mindenki belekerül ebbe az örvénybe, még a legtapasztaltabbak is. A televízió képes a befolyásolhatóság állapotába juttatni bennünket, minek következtében a külvilág veszi át tőlünk a viselkedésünk irányítását.

Világszerte több millió dollárt költenek olyan termékek reklámozására, melyek nélkül sokkal jobb lenne az életünk. Hiába próbáljuk elhitetni magunkkal, hogy az ember intelligensebb, magasabb rendű, mint az állat, hiszen még is olyan termékekre hagyjuk rábeszélni magunkat, melyek nélkül az állatvilág egyedei boldogan élnek: vegyünk pár példát.: altatók, zsírégetők, élénkítőszerek, nyugtatók, és fájdalomcsillapítók.  A tévé akár azt is képes elérni, hogy akkor is fájdalmat érezzünk, amikor kutya bajunk!

 

A reklámszakemberek nagyon jól ismerik a hipnózis három alapelvét:

  1. relaxáció
  2. koncentráció
  3. szuggesztió

 

Ez ilyen egyszerű. Miközben Te a tévéd előtt ülsz, és figyelmed egyetlen érzéki benyomásra, a képernyőre korlátozódik, észrevétlenül is magadévá teszed feléd közvetített szuggesztiókat. Ebben az állapotban rendkívül sebezhetőek vagyunk, mert  hipnotikus állapotba (alfa-állapotba) kerülünk. Mikor a kedvenc sorozatodat nézed a tévében, és hirtelen előugranak a reklámblokkok, figyeld csak meg, hogy milyen sokszor ismétlik ugyan azt. Miért? Az ismétlés a hipnózis egy újabb alapelve! Sokkal jobban erősíti a szuggesztiót (utasítás, parancs) minek hatására a végül bevésődik, reflexszerűvé válik. 

 

nagy_klqs_reklam_0.jpg

A lexikonok a következőképpen definiálják a szokást: "Egy cselekvés vagy gyakorlat, amit az egyén olyan gyakran ismétel,hogy végül részévé válik a jellemének és szinte automatikussá lesz."

Élj tudatosabban és próbáld kiszűrni, hogy a reklámok, a hirdetőtáblák, a rádióbemondók és a tévéreklámok a nap huszonnégy órájában a rossz szokásokra buzdítanak.

Szerinted hány évet ülsz a tévé előtt?

Egy átlagos ember legalább 15 évet tölt azzal, hogy a tévét bámulva mozdulatlanul ül, és gyermeki naivitással elhiszi, amit hall és lát. Naponta több száz, bizonyos időnként felbukkanó speciálisan képzett hangok  őszinteséggel mímelve megpróbálnak bennünket meggyőzni arról, hogy az általuk bemutatott gyógyszerek és tabletták igazi varázsszerek. Sajnos egyesek meg annyira hiszékenyek, hogy akár olyan dolgokat is képesek megvásárolni, amikről azelőtt soha még csak nem is hallott.

De miért károsítjuk szándékosan az egészségünket?

Az egészségünk védelmére irányuló ösztönünket nyilvánvalóan teljesen elnyomja a sok reklám. A reklámszakemberek lélektani eszközökkel becsapják az érzékszerveinket, és egy speciális és alaposan kimunkált nyelvezet segítségével befolyásolják az ízlésünket, minek eredményeképpen rossz szokásokat plántálnak belénk, anélkül hogy tudatában lennénk.Tömegeket győznek meg arról, hogy a problémákra könnyű megoldást találni. A reklámok azonban nem csak  fizikai vágyat gerjesztenek. Olyan érzelmeket is kiváltanak belőlünk mint a visszautasítástól való félelem, a bűntudat és a magány. Ahelyett, hogy segítene arra használni a képességeinket, adottságainkat, hogy megfeleljünk a mindennapok kihívásainak, a média az emberi elmélet katatóniás péppé változtatja.

Hatással vannak ránk a szeretteink, barátaink, ismerőseink?

Természetesen igen! Nem csak a média és a reklámipar bír ekkora befolyással, hanem a környezetünk is. Csak a nagyon öntudatos egyénekre nem hat a társaik viselkedése, márpedig ők igen kevesen vannak. Sokan azonban úgy táncolnak, ahogy a többség fütyül, csak nehogy elutasítás és kiközösítés érje őket. Sokan áldozatok, akik ideges kényszerrel reagálnak és beivódik a viselkedésükbe. Az akaratnak az ilyen mértékű gyengülése még az eredeti inger által kiváltottnál is károsabb viselkedéshez vezet. Az enyhe gyógyszerekből, egyre nagyobb adagokra lesz szükség. Az alkoholista egy pohár helyett, egy üveggel fog meginni, és néha-néha egy-egy marihuánás cigarettát elszívó egyén drogfüggővé válik.

Sajnálatos módon a függőség manapság a magasabb társadalmi körökben szinte divat. Könnyen előfordulhat, ha ellátogatunk egy partira és ott mindenki dohányzik, de mi nem gyújtunk rá a társaságban, vagy ellenszegülünk, talán a következő fogadásra már meghívást sem kapunk. "Ha nem tanuljuk meg megakadályozni, hogy mások programozzanak bennünket azáltal, hogy egyre inkább úgy viselkedünk, mint az agy nélküli robotok, előbb-utóbb nemcsak az elembertelenedés, hanem a degenerálódás folyamatával is szembe kell néznünk. "

Megakadályozhatom, hogy irányítsanak?

Szerencsére az emberi agy képes változni. Meg kell tanulni a saját fejünkkel gondolkodni! A szokásokon lehet változtatni. A viselkedés módosítható. Az agyunk azon területei, melyeket az éveken át tartó helytelen gondolkodás ugarrá tett, pozitív programozással újra fejlődés és haladás termékeny területeivé tehetők. A tanult korlátokat levetkőzhetjük, és kihozhatjuk magunkból a maximumot a képességeink maximumát!

A hipnózis és hipnoterápia, valamint az önhipnózis lehetővé teszi számunkra, hogy a belső valóságunkra, arra összpontosítsunk, hogy kik vagyunk valójában, és mit várunk az élettől. Rengeteget segít ezen célok elérésében is. A jó hír az, hogy senkinek sem kell együttműködő bábként leélnie az életét, aki asszisztál a saját kimúlásához. A saját lábára állhat mindenki, a kezébe veheti a saját élete irányítását, és egyszer s mindenkorra véget vethet annak, hogy mások manipulálják.

Az önfejlesztés szisztematikus dekondícionálást igényel, amit rekondicionálás követ. Ha nem határozod el magad, hogy megszabadulsz a szorításukból, a szokások ugyan úgy tartanak fogságban, mint a polip karjai. A folyamat mentális és spirituális, és a lényege, hogy ha viselkedésről van szó, legnagyobb erővel és befolyással a saját lelked és elméd bír. 

Skrobár Gordon

HypnoHealing - Egészség és Közérzetjavító Központ

www.hipnohealing.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hipnozisterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr7512257686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása