Az Ön tökéletes, tömör és teljes körű útmutatója

Hipno-Blog

Hipno-Blog

Hogyan szokj le a dohányzásról?

2017. április 06. - Skrobár Gordon

Aki dohányzik, tisztában lehet azzal, hogy borzalmasan károsítja magát, és a körülötte lévő embereket. Többen arra hivatkozva gyújtanak rá, hogy megnyugodjanak egy stresszesebb helyzetben. Természetesen ez nem igaz, hiszen a cigaretta nem nyugtat. 

 

397_dohanyzas.jpg

Milyen egészségre káros anyagokat tartalmaz a cigarettafüst?

 

  • kátrány
  • szén-monoxid
  • nikotin
  • policiklikus szénhidrogének
  • nitrozaminok
  • ciánhidrogén
  • arzén
  • radioaktív polónium

 

A cigarettásdobozokon feltüntetett vegyi anyagok csak töredékét jelentik annak, ami valójában a dohányosok szervezetébe jut. Körülbelül 4000 különböző kémiai vegyület található ugyanis egy cigarettában, amelynek csak az egyike a függőség kialakulásáért felelős drog, a nikotin. A cigarettában és más dohánytermékekben található vegyületek jelentős része ártalmas, esetleg rákkeltő hatású is.

Ilyen például a benzol, ammónia, hidrogén-cianid, aceton, bután, DDT, formaldehid, hidrazit. A kátrány mint égési melléktermék lerakódik a tüdőben, így minden egyes szál elszívásával csökken annak légzési felülete. Nem elhanyagolható az sem, hogy a dohányfüstnek jelentős a mérgező hatású szénmonoxid-tartalma.

 

Mi okozza a függőséget?

 

 A nikotin a dohányban található alkaloida. A nikotin az egyik legerősebb függőséget kiváltó szer.

A függőség kialakulásáért központi idegrendszeri elváltozások tehetők felelőssé. Nikotin a vegetatív, szimpatikus idegekből noradrenalint, a mellékveséből adrenalint, az agyalapi mirigy hátulsó lebenyéből antidiuretikus hormont tesz szabaddá. Ezekből eredő perifériás hatásai: a vérnyomás, a szívfrekvencia növelése, verejtékezés, a vizeletelválasztás csökkenése, a vér szabadzsírsav-szintjének növekedése. A gyomor-bélmozgások általában lassulnak, ugyanakkor a székelési reflex megindulhat.

 

Vannak káros hatásai a dohányzásnak?

 

Természetesen vannak, és nem mindenki éli túl. 

Soroljunk fel pár káros hatást amik nagyban befolyásolhatják az életvitelt:

  • méhnyakrák
  • szájüregi rák
  • hólyagrák
  • hasnyálmirigyrák
  • gégerák
  • magas vérnyomás
  • érrendszeri megbetegedések
  • Szívelégtelenség
  • Terhesség alatt: koraszülés, fejlődési rendellenesség, vetélés

 

Statisztika

 

Körülbelül a világ lakosságának egyharmada dohányzik. A fejlődő országokban ez a férfiak 48%-a és a nők 7%-a dohányzik, míg a fejlett ipari társadalmakban a férfiak 42%-át és a nők 24%-át érinti. Évente 4 millióan halnak meg a nikotinfüggőség miatt, ez az arány 2030-ra elérheti az évi 10 milliót is.

A dohányzás kérdése ma 250 millió gyermeket és serdülőt érint, akiknek egyharmada a fejlődő országok szülötte. Magyarországi adatok szerint a 13-16 éves fiatalok 70%-a próbálta ki a cigarettát, egyharmaduk rendszeresen dohányzik.

 

Hogyan kezeljük? Milyen terápiák léteznek?

 

Magyarországon a leghatékonyabban a BrainKey (progresszív Tréning) segíthet a leszokásban. Ami gyógyszerek nélkül segíthet megszabadulni a káros szenvedélyektől.

Miben rejlik a BrainKey (progresszív tréning) hatása?

A dohányzásról leszoktató tréning első lépése a motiváció fokozása. Ezáltal a dohányzásmentes jövőbeli állapot még vonzóbbnak és dohányzást kevésbé kellemesnek, vonzónak érezzük. Ezzel együtt a feszültség és a nikotin miatt jelentkező kellemetlen tünetek csökkentése is megtörténik.

Mély relaxált állapotban az agy programozható a káros szenvedélyekkel szemben, így lehetőség nyílik a dohányzás és minden más káros dologtól való megszabadulás.

Próbált már megszabadulni a dohányzástól, de még nem járt sikerrel? Ezt a tréninget önnek találták ki!

 

 

oooo.jpg

 

Skrobár Gordon 

Okl. hipnotizőr/ hipnoterapeuta

www.hipnohealing.hu

Hypno Healing - Egészség és Közérzetjavító Központ

A bejegyzés trackback címe:

https://hipnozisterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr1112405177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása