Az Ön tökéletes, tömör és teljes körű útmutatója

Hipno-Blog

Hipno-Blog

Tényleg két, egymásba fonódott személyiség lakik bennünk?

2017. június 05. - Skrobár Gordon

Nagyon fura dolog: a tudatalatti elme személyisége összefüggésben van az egyén magatartásával, és az egyén tudatos elméje is összefüggésben van a viselkedésével -, de a tudatos és a tudatalatti elme nincs összefüggésben egymással. Hűha! Ezért mondják az emberek, hogy „Nem tudom", „Gondolkodnom kell rajta", „Nem vagyok biztos benne".

onismeret-onertekeles-onbizalom.jpg

 

Az emberek általában értelmet szeretnének adni tetteiknek és a körülöttük lévő világnak. Mivel mindannyian szoktunk meglepő dolgokat tenni és mondani, ki kell találnunk a szövegkörnyezetet, a történetet, amely magunknak is megmagyarázza szándékainkkal ellentétes viselkedésünket. A racionális magyarázatok segítenek a helyükre tenni a képtelenségeket, és továbblépni a szituációkon.


Még nehezebbé teszi magunk és mások megértését a torz memóriánk, melyet háromrétegű világunkban hurcolunk magunkkal. Az agy nem egy videokamera, mely képes lenne rögzíteni az eseményeket. Az agy elraktározott dolgok, és mindent magyarázó funkciók sora; állandóan raktároz, és magyaráz, majd újra magyarázza emlékeinket és szokásainkat. A hamis emlékezet annyira gyakori, hogy minden beszélgetés legalább egy soha meg nem történt emléket tartalmaz.
Ha felismerjük az emberi tapasztalás e két fogyatékosságát (gyanús emlékezetünket és személyiségünk kettős természetét), megérthetjük azt a sok vitát és nézeteltérést, az ugyanazon eseményt átélt emberek között, akik mindenre másképp emlékeznek, és mindent másképp interpretálnak.

 

Ez a tanulmány megmutatja, hogy az emberek számára adott válaszreakciók előre megjósolható elemekből állnak. Például aki büszke a nővérére, más - nővérére hasonlító emberekkel szemben is hasonló magatartást fog tanúsítani.
Hogy ismerheted meg ténylegesen magadat? Figyeld meg minden egyes helyzetre adott válaszreakcióidat, és megtudod ki vagy. Természetesén még ez is gyanús, mert magunkat nem láthatjuk úgy kívülről, mint másokat.

Az agy elraktározott dolgok, és mindent magyarázó funkciók sorából áll.

 

Mint említettük, mások jövőbeli cselekedeteit jobban meg tudjuk ítélni, mint sajátjainkat. Magunkat sokkal jobb fényben látjuk, mint másokat, és ez megszépíti az önmagunkról alkotott képet. Másokat sokkal pontosabban látunk.


A jó ingatlanügynökök nap, mint nap tapasztalhatják mások önismeretének hiányát. Figyelik, ahogy az ügyfeleik leírják álmaik házát. Ezután megmutatnak pár házat, melyek tetszenek nekik, de amit végül kiválasztanak, alig hasonlít arra, amit pár órával vagy nappal korábban leírtak. Az igazi ingatlanügynökök már rég kifigyelték, hogy a vásárlóknak fogalmuk sincs arról, mit is akarnak valójában.

a-szemelyiseg-osszetevoi.jpg

 

Amikor látjuk magunkat viselkedni valamilyen helyzetben, sokszor fogalmunk sincs, miért viselkedünk éppen így. Egy kutatás során megkértek nőket, hogy elegyedjenek beszélgetésbe férfiakkal egy veszélyesnek tűnő kis hídon. Később ugyanezek a nők padon ülő férfiakat közelítettek meg.

Az eredmény az volt, hogy a hídon megközelített férfiak 65 százaléka kért randit, a padon ülőknek viszont csak 30 százaléka. A hídon nem tulajdonítottak kihívó viselkedést a nőknek, mert ott a nők iránt érzett aggodalomérzésük elnyomta ezt.


Sajnos nem vagyunk képesek minden tettünk okát megérteni, az önmegfigyelés pedig csak egy bizonyos mértékig segít. Szükségünk van rá, hogy okot találjunk minden tettünkre, bármilyen okot, hogy megnyugodjunk, mert ettől leszünk nyugodtak és kiegyensúlyozottak.

 

Skrobár Gordon

Motivációs Tréner / Hipnotizőr

Skrobár Gordon Hipnotizőr

Hypno Healing - Egészség és Közérzetjavító Központ

www.hipnohealing.hu

 

 

 

TE TUDOD MI A JÓ KAPCSOLATOK TITKA? 

 workshop.jpg

SIKERKALAUZ WORKSHOP - NE MARADJ LE!

 

ELŐREGISZTRÁCIÓ

A bejegyzés trackback címe:

https://hipnozisterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr7012565049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása